Псалом 50Псалом 50 является покаянным и самым употребляемым псалмом из Псалтыри. Дело в том, что он входит в состав утренних молитв, а также читается вместе с канонами к Причащению, к Богородице, к Ангелу-хранителю и проч. Пятидесятый псалом был составлен пророком Давидом. Его текст выражает глубокое сокрушение о содеянном грехе и усердную молитву о помиловании. Псалом 50 читается в церкви во время богослужения.

Псалом 50

Поми́луй мя, Бо́же, по вели́цей ми́лости Твое́й, и по мно́жеству щедро́т Твои́х очи́сти беззако́ние мое́. Наипа́че омы́й мя от беззако́ния моего́, и от греха́ моего́ очи́сти мя; я́ко беззако́ние мое́ аз зна́ю, и грех мой предо мно́ю есть вы́ну. Тебе́ Еди́ному согреши́х и лука́вое пред Тобо́ю сотвори́х, я́ко да оправди́шися во словесе́х Твои́х, и победи́ши внегда́ суди́ти Ти. Се бо, в беззако́ниях зача́т есмь, и во гресе́х роди́ мя ма́ти моя́. Се бо, и́стину возлюби́л еси́; безве́стная и та́йная прему́дрости Твоея́ яви́л ми еси́. Окропи́ши мя иссо́пом, и очи́щуся; омы́еши мя, и па́че сне́га убелю́ся. Слу́ху моему́ да́си ра́дость и весе́лие; возра́дуются ко́сти смире́нныя. Отврати́ лице́ Твое́ от грех мои́х и вся беззако́ния моя́ очи́сти. Се́рдце чи́сто сози́жди во мне, Бо́же, и дух прав обнови́ во утро́бе мое́й. Не отве́ржи мене́ от лица́ Твоего́ и Ду́ха Твоего́ Свята́го не отыми́ от мене́. Возда́ждь ми ра́дость спасе́ния Твоего́ и Ду́хом Влады́чним утверди́ мя. Научу́ беззако́ныя путе́м Твои́м, и нечести́вии к Тебе́ обратя́тся. Изба́ви мя от крове́й, Бо́же, Бо́же спасе́ния моего́; возра́дуется язы́к мой пра́вде Твое́й. Го́споди, устне́ мои́ отве́рзеши, и уста́ моя́ возвестя́т хвалу́ Твою́. Я́ко а́ще бы восхоте́л еси́ же́ртвы, дал бых у́бо: всесожже́ния не благоволи́ши. Же́ртва Бо́гу дух сокруше́н; се́рдце сокруше́нно и смире́нно Бог не уничижи́т. Ублажи́, Го́споди, благоволе́нием Твои́м Сио́на, и да сози́ждутся сте́ны Иерусали́мския. Тогда́ благоволи́ши же́ртву пра́вды, возноше́ние и всесожега́емая; тогда́ возложа́т на oлта́рь Твой тельцы́.

***

Слово «псалом» означает песнь. Святые отцы советуют как можно чаще читать Псалом 50 и каяться в своих грехах перед Господом. Только слезы покаяния могут очистить душу.

Перевод текста 50 Псалома

Щедроты — богатые милости. Наипаче — особенно. Яко — потому. Аз — я. Выну — всегда. Се — вот. Иссоп — трава, употреблявшаяся древними евреями для окропления себя жертвенной кровью. Паче — более. Даси — дай. Созижди — сделай. Прав — праведный, безгрешный. Утроба — живот, внутренность человека. Воздаждь — дай. Устне — рот, язык. Убо — поистине. Всесожжение — жертва древних евреев, при которой животное все без остатков сжигалось на жертвеннике. Ублажи — дай блаженство, осчастливь. Сион — гора в Иудее, в Иерусалиме. Олтарь — жертвенник.

Читайте также:

Молитвы утренние

Молитвы вечерние на сон грядущим


Поделитесь:

Крест


5 сообщений к “Псалом 50 (текст читать)

  1. Господи, спаси и сохрани мою семью от всех вирусов и болезней. Помоги мне Господи в торговле, много долгов и кредитов не чем платить, помоги распродать свой товар и со всеми расплатиться, справиться со всеми трудностями и проблемами. Благодарю тебя Господи за твою помощь.

  2. Господи, прости мне мои прегрешения, молю о прощение своих грехов

  3. Матушка, Матрона Московская, благодарю тебя!

  4. Блаженная, Святая мати Матроно. приведи ко мне человека добрго, хорошего, устала жить одна. Благодарю Господи за все

  5. Молю тебя, Господи , о прощение, прости мне мои прегрешения ,не оставь меня сейчас , прошу о чуде

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.